perjantai 19. joulukuuta 2014

ÄLÄ PELKÄÄ NÄITÄ ASIOITA KIELIMATKALLA!

Oon jutellut todella monien ihanien ihmisten kanssa kielimatkoista ja todella monet on kertoneet peloista mitä voisi tapahtua kielimatkalla. Nyt ajattelin tuoda niitä hieman esille ja kertoa miksi niitä ei kannata pelätä!

1. Kaverini ei lähde kanssani, enkä uskalla lähteä.
  • Lähde ihmeessä! Et kuitenkaan olisi kokoaikaa kielimatkalla kaverin kanssa ja nyt sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, huippua eikö?

2. Entä jos en uskalla puhua kieltä ollenkaan.
 • Tarkoitus ei ole osattaakaan kieltä täydellisesti sinne lähtiessä, eikä sieltä palatessa. Vaan oppia oman kieltä omantaito tason mukaan. Mukana on myös suomalaisia joille voit suomea rupatella!

3. Entä jos olen ainut Suomalainen ryhmässä?
 • Enpä usko että tämä on mahdollista. Suomesta lähtee todella paljon kielimatkalaisia ja yleensä joka ryhmään. Jos kuitenkin haluat varmistaa ota Classic ryhmä jossa on vain suomalaisia.

4. Entä jos jään aktiviteeteissa yksin?
  • Missään aktiviteeteissa ei jää yksin. EF ei salli sitä. Jokaiselle varmasti löytyy seura :-)

5. Entä jos saan aivan hirveän isäntäperheen?
 • Moni on varmasti lukenut näitä isäntäperheiden kauhutarinoita netistä, mutta kuinka moni uskoo näiden olevan totta. Aina puuttuu toisen osan kertomus siitä. EF kyllä hoitaa isäntäperhe asiat ja jos sattuis tulemaan isäntäperhe jonka kanssa ei tule toimeen, on yleensä mahdollisuus vielä vaihtaa perhettä.

Pelottaako vielä joku muu asia? Mä annan mielelläni vastauksia!

2 kommenttia:

  1. Lapsi rakas kuinka voit suositella kielimatkoja kun et sellaisella oo ollut? Kerron omasta kokemuksesta että kielimatka on kyllä ihan mahtava kokemus mutta noi sun luulot ei todellakaa vastaa sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä mikä hyökkäys yhtäkkiä mua kohtaan on tullut! Mulle on annettu lupa ambassador toimintaan ja EF kiittää siitä. Mä en lopeta unelmoimasta tai auttamasta muit vaikka sanoisit mitä :-).

      Poista