Ennen matkaa

Ennen kielimatkaa täytyy miettiä moni asia ja suosittelen tekemään nämä kaikki asiat ajoissa eikä liian myöhään. Suosittelen lukemaan vielät toisen välilehden jossa on valmis pakkauslista, helppoa eikö?

Kannattaa tutustua MyEF palveluun siellä on kaikki samana päivänä lähtevät kurssilaiset ja voit tutustua heihin. MyEF:stä on myös mahdollista ostaa lisäpalveluita ja nähdä kaikki matkan tiedot. Ennen matkaa MyEF:ssä tulisi myös suorittaa lähtötasotesti jonka avulla kohteessa jokainen oppilas laitetaan opiskelemaan sopivalle tasolle.

Ennen matkaa tulee miettiä millä menee lähtöpäivänä kentälle. Itse otan aina liittymälennon täältä Vaasasta ja hotellin lentokentältä. Itsellä on vain hyviä kokemuksia GLO Hotel Airportista. Ennen matkaa tavataan noin kaksi tuntia aiemmin kentällä sovitulla tapaamispaikalla.

Rahaa täytyy myös kerätä jotta kohteessa voi ostaa lisäaktiviteetteja ja pientä naposteltavaa. Asuntolamajoituksissa voi olla usein puolihoito joten päivällinen/lounas täytyy ostaa itse. Rahaa voi kerätä monella tavalla. Kannattaa ensin katsoa onko itsellä turhaa tavaraa/vaatteita mistä haluaisi eroon ja sillä kerätä pientä taskurahaa. Tekemällä pikkutöitä voi kerätä ihan mukaviakin summia. Käydä lenkittämässä koiria, hoitamassa kissoja tai koiria, tehdä siivoustöitä tai syksyisin vaikka haravoida. Kun ihmisille kertoo, että kerää rahaa kielimatkaa varten ovat he yleensä heti paljon mielenkiintoisempiakin löytämään jotain työtä. Kaupoissa tarvitaan juhannuksena, jouluna, pääsiäisinä jne juhlapyhinä pika-apulaisia kassalle vaikka pakkaamaan ihmisten ostoksia. Kannattaa rohkeasti aina kysyä jos jostain saisi pientä työtä. Tärkeintä on kuitenkin se rahan säästäminen aina kun sitä saa (joulu, syntymäpäivä, työt). Tässä vielä lisää vinkkejä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti