maanantai 20. huhtikuuta 2015

HYÖDYLLISET SOVELLUKSET 6+1

Lisää hyödyllisiä vinkkejä tulossa :-) Vaikka todennäköisesti kielimatkaasi on vielä monta kymmentä, ellei jopa lähelle sata päivää jäljellä, on hyvä miettiä asioita kielimatkaa varten. Suurin osa matkaanlähtijöistä varmasti ottaa oman älypuhelimensa mukaan. Puhelimesta on paljon hyötyä, mutta osaathan ottaa kaiken siitä irti ;-) Tulossa on hyödyllisiä vinkkejä hyviin sovelluksiin kielimatkaa varten.
1. Sanakirja sovellus. Painavaa sanakirjaa ei haluaisi ottaa mukaan matkaan, mutta onneksi puhelimeenkin saa tasokkaan sanakirjan ladattua. Itse suosittelen Sanakirja.org:ia. Ilmainen sovellus, joka pitäisi saada jokaiseen älypuhelimeen.

2. Karttasovellus. Mieluiten myös sellainen mikä toimii ilman nettiä, koska joka paikassa ei sitä Wifia tule olemaan. Karttasovelluksilla löydät kaiken helposti, lähimmän kaupan tai ostoskeskuksen. Lisäksi suunnistaminen sillä on erittäin helppoa. Suurien kaupunkien kohteista (Lontoo, LA jne) saattaa löytyä julkisenliikenteen kartta, joka helpoittaa esimerkiksi metrolla kulkemista Lontoossa (joka on muuten yllättävän helppoa) CHECKFree Wi-Fi Finder (etsii ilmaisen wifin) 

3. Sääpalvelu. Haluat varmasti ehdottomasti tietää onko seuraavana päivänä aurinkoista vai sateista. Esimerkiksi Forecan voi ladata kätevästi puhelimeen, jolloin kaikki tarvittava säästä löytyy sieltä.

4. Yhteydenpito. Melkein jokaiselle tuttu Skype ja Whatsapp on ehdoton kielimatkaan. Näin voit helposti nettiin päästyäsi jutella ystäville ja perheelle Suomeen.

5. Musiikki. Tee valmiiksi soittolistat tai osta Spotify Premium jolloin saat kuunnella ilmaiseksi musiikkia ilman mainoksia.

6. Valuuttamuunnin. Kätevää jos menee esim. USA:han/Englantiin ja pitää eri maan valuutan kanssa miettiä hintaa. Esim. XE Currency

 +1 Päivälaskuri.  Big Day Lite, Dreamdays jne laskee jäljellä olevat päivät kielimatkaan. Suosittelen ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti