keskiviikko 21. tammikuuta 2015

RAHAN KERUU KIELIMATKAA VARTEN

Heippa taas, ajattelin tehdä postausta melko tavallisesta mutta tärkeästä asiasta. Nimittäin rahankeruu, kielimatkahan maksaa aika paljon. Jokainen varmasti itse sopii vanhempien kanssa kuinka paljon itse osallistuu maksuun vai osallistuuko ollenkaan. Tai kerääkö esimerkiksi käyttörahat itse? Mä maksan itse osan mun kielimatkasta ja lisäksi ylimääräiset aktiviteetit sekä muut käyttörahat kohteessa. Joten rahaa todellakin pitää säästää kasaan!
PicMonkey Collage
1. Lahjarahat, laita säästöön kaikki saamasi lahjarahat. Itte oon säästäny nää tosi tarkasti, enkä käyttänyt mihinkään turhaan! Esim. Synttärirahat, rippilahja rahat ja joululahja rahat.

2. Kesätyöt, kokeile edes hakea! Moni kauppa tarjoaa 2-3 viikon sopimuksia joista saa jo ihan mukavan summan rahaa. Välttämättä aina ei saa kesätyö paikkaa mutta aina kannattaa yrittää!

3. Kirppispöytä, laita tavarat ja vaatteet myyntiin joita et käytä! Nykyään ne saa helposti myytyä myös facebook kirppareilla tai sitten ihan kirpputorilla.

4. Muut työt, olisko naapureilla koiria tai lapsia? Koiria voi varmasti lenkittää ja saada pientä rahaa. Ja lapset varmasti tarvii välillä leikittäjää. Lisäksi voit tehdä lumitöitä ja vaikka siivota!

5. Oma pikku bisnes, ootko vaikka hyvä käsitöissä? Tee omia koruja tai vaikka villasukkia ja kysy jos tutut haluaisivat niitä ostaa! :-)

6. Osaaminen, ootko vaikka lahjakas laulamaan tai vaikka valokuvaamaan? Voit mennä joihinkin pieniin juhliin laulamaan pientä taskurahaa vastaan! Monet etsivät halpaa kuvaajaa esim. synttäreille.

7. Pullot, onko teidän perheessä paljon pulloja? Sovi että viet pantit kauppaan ja että saisit pitää panttirahat jos laitat ne säästöön! Pientä mutta siitä ne isot summat tulevat. 

8. Säästä, älä osta turhia asioita! Säästä niissä pienissäkin asioissa esim. ota aina oma vesipullo mukaan äläkä osta mistään muualta. Vältä uusien vaatteiden ostoa koska kielimatkalla shoppailua riittää ;-)

Voin tehdä lisää säästövinkkejä jos tykkäätte! 

2 kommenttia:

  1. Nää vinkit tulee kyllä tarpeeseen, kun miettii omaa matkaa :)
    Ehkä ne rahat saa joskus kasaan...

    VastaaPoista