sunnuntai 31. tammikuuta 2016

JENKKILÄN PAPERIT

Heippa! Mulle tuli jo itseasiassa viime vuoden lopussa sähköpostia, että paperijuttuja pitäisi tehdä ja laitella MyEF:ään. Tää on jo toinen vuosi kun lähden Jenkkeihin joten näiden paperijuttujen pitäis olla jo tuttua puuhaa. Kannattaa hoitaa kaikki paperit kerralla ja kunnolla, sitten sekin on pois alta. Yhdysvaltain EF toimistot tarvitsee nämä kaikki paperit ja myös niiden avulla etsitään sopiva perhe (allergiat jne.)


Alotetaan sillä, että kirjaudut sinne MyEF:ään ja otat My Trip välilehden. Siitä pitäis avautua aika samanlainen näkymä kuin alla oleva kuva :)
PAPERIT1C
1. Elikkä sun yhteystiedot. Siellä pitäis olla jo kaikki täytettynä, mutta jos otat esimerkiksi jenkkien SIM-kortin voit myös lisätä sun paikallisen puhelimen numeron. Samasta kohdasta voit ladata sun passikopion. Viime vuonna otettiin siitä kopio ja lähetettiin EF:n toimistolle, mutta nyt kun meillä on skanneri niin oli super helppo vaan skannata ja lisätä tiedosto tuonne "upload passport copy" kohtaan.
paperit2c
Sitten 2. kohtaan pitäisi lisätä, joku johon voi ottaa yhteyttä jos jotain tapahtuu. Itse lisäsin mun äidin tiedot siihen kohtaan. 3. kohta on terveystietokaavake. "Tästä terveystietolomake" kohdasta voit tulostaa lapun, sitten täytät sen ja skannaat ja lisäät sen MyEF:ään kohdasta "lähetä terveystietolomake". Lomakkeessa kysytään perusjuttuja jos on sairastanut jotain ja allergioita yms. Lisäksi lomakkeessa täytyy olla alle 18-vuotiaalla huoltajan allekirjoitus.
4. Kohdassa on rokotustodistus. Me skannattiin sinne vain yläasteen tarkastuksesta saatu rokotustodistus jossa lukee kaikki rokotukset. Jos sellasta ei ole, voit tulostaa rokotustodistuksen viedä sen esimerkiksi terveydenhoitajalle ja sen pitäisi osata täyttää se kun näkee tiedot koneelta.

Lisäski hieman alempana on majoitus kohta. Josta täytyisi täyttää isäntäperhehakemus. Kannattaa oikeasti täyttää se ajan kanssa ja laittaa sinne vaan tosi juttuja. Jos oikeesti et ole sosiaalinen ja avoin niin ei kannata sitä sinne kirjoittaa! Halutaan, että perheet on todella hyviä ja samankaltaisia kuin oppilas :) Myöhemmin tulee taas lisää infoa matkasta ja täytyy ostaa Esta ellei sitä jo ole ja lisäksi tehdä lähtötasotesti. Niistä lisää myöhemmin.

Jos on jotain kysyttävää jostain, esimerkiksi jostain lomakkeiden kysymyksistä. Muhun voi aina ottaa yhteyttä. 144 päivää lämpöön ♥  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti