tiistai 7. kesäkuuta 2016

EF KIELIMATKA COUNTDOWN: kohteeseen matkustaminen ja ensimmäiset päivät

Heippa, kielimatka countdown postaukset jatkuvat! Tällä kertaa ajattelin ottaa puheeksi itse kohteeseen matkustamisen ja ensimmäiset päivät kohteessa. MyEF:n Mytrip välilehdeltä voi löytää lentotiedot ja tapaamispaikan, nämä tulevat kuitenkin juuri ennen matkaa. Tapaamispaikka on aina lentokentällä ja siellä on EF:n ihanat liiderit auttamassa. He ovat pukeutuneet pinkkeihin paitoihin joista heidät tunnistaa heti. Itse lensin Vaasasta jo edellisenä iltana Helsinkiin ja yövyin lentokenttä hotellissa. Hotellin nimi on GLO HOTEL AIRPORT, joka on aivan mahtavalla sijainnilla aivan lähtevien lentojen alapuolella. Vaikka meidän tapaaminen oli jo aamuyöllä kello 03:00 sain nukutuksi hotelilla ja sain lisäksi vielä pienen aamupalan ennen lentoa = ihanaa! Suosittelen hotellia todella paljon.
matkustaminen 2
Lentokentällä nähdään aina paljon aiemmin lentoa, koska on kyseessä ryhmämatka ja välillä on todella hankalaa ja hidasta kun matkalaisia on paljon. Pitää muistaa olla kärsivällinen ja kuunnella aina ohjeita. Lentoliput saa lentokentällä. EF yrittää aina että kielimatkalaiset olisivat lentokoneessa lähellä istumassa toisiaan, aina se ei ole kuitenkaan mahdollista. Mutta suurinosa lennoista on lyhyitä (paitsi USA ja australia) joten vaikka ei kaveria olisi vieressä ei se haittaa. Paikkoja ei saisi kauheasti vaihdella, koska jos lennolla tarjoillaan ruokaa ja on allergikko saattaa saada sitten väärän ruoan. Kun olin Sveitsissä Ambassador Meetingissä tutustuttiin kahteen henkilöön jotka hoitavat kaikki lentoasiat. Joten jos lentoihin ei jollain tavalla ole tyytyväinen ei siitä kannata syyllistää Suomen toimistoa. matkustaminen 4matkustaminen 5
Itse matkatessaa kannattaa muistaa muutama asia! Pukeudu mukaviin mutta käytännöllisiin vaatteisiin. Jos kohdemaassasi on todella kuuma jätä hupparin alle t-paita tai toppi. Lentokentillä ei välttämättä ole aikaa juosta käydä vaihtamassa vaatteita koska liikutaan ryhmässä. Syö ennen lentoa hyvin ja lentokoneeseen voit ottaa myös ruokaa mukaan. Nesteitä ei saa olla mutta leivän saa esimerkiksi viedä. Lentokoneessa kun tuo ruoka on niin kallista. Pakkaa käsimatkatavaroihin viihdykettä ja lisäksi myös vaihtovaatteet jos käykin niin, että iso matkalaukkusi hukkuu kentällä. 
33 Huippu fiilishän se siinä on kun laskeudutaan kohdemaahan ja lähdetään lentokentältä kohti kurssikeskusta. Kaikki ovat jännittyneitä ja ehkä hieman väsyneitäkin. Kun kurssikohteeseen saavutaan käydään läpi tuleva ohjelma ja sitten pääsee perheen luo tai asuntolaan. Yleensä ensimmäinen päivä on vain lepuuttelua eikä järjestettyä ohjelmaa ole. Jos kuitenkin kohteeseen saavutaan myöhään voidaan jäädä lentokenttähotelliin yöksi. 
matkustaminen
Ensimmäisten päivien aikana tulee paljon informaatiota ja kerrataan sääntöjä. Myös lisäaktiviteettien ostaminen on mahdollista, ellei sitä ole jo aiemmin netissä tehnyt. Soittamalla EF:lle tai varaamalla MyEF:ssä voi jo ennakkoon ostaa aktiviteetteja. Lisäksi kaupunkikierrosta saatetaan pitää jolloin kaikki tuntisivat lähialueen. Jos ensimmäisinä päivinä on jotain ihmetyttävää, kannattaa heti kysyä liideriltä. Ihanaa reissua teille kaikille, tässä oli mun EF kielimatka countdown postaukset! Jos jotain kysyttävää laittakaa kommenttia!

Tämän postauksen kuvista kiitokset: Tuuli ja muutama Norjalainen bloggari jotka tekivät EF:n kanssa yhteistyö reissun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti