torstai 2. kesäkuuta 2016

EF KIELIMATKA COUNTDOWN: liiderin sanoin

1. Kerro kuka olet ja missä EF:n matkoilla olet ollut.
Olen Carolina Storrank, 30 vuotias NUORI :D. Olen ollut EF:n liiderinä Maltalla St Julians ja Sliema nimisissä kohteissa. Olen myös ollut USA'ssa Long Beachin residenssikurssilla ja Kaliforniassa isäntäperhekurssilla. Tänä kesänä palaan jälleen Long Beachiin.

2. Mitä liiderin tehtäviin oikeastaan kuuluu?
 Liideri vastaa oppilaiden hyvinvoinnista sekä vapaa-ajan toiminnata. Periaatteessa liideri auttaa kaikessa missä pystyy. Auttaa järjestämään erilaisia aktiviteetteja esim. discoja ja retkiä, vie oppilaan lääkäriin jos tämä sairastuu ja muuten vaan on läsnä oppilaille. 
3. Oliko sinulla ennakkokäsityksiä liiderinä olemisesta? Miten ne toteutuivat ensimmäisellä matkallasi?
 Ennen ensimmäistä liiderikesääni mua vähä jännitti ja en oikein tiennyt mitä kaikkea tämä työ sisältää. Olin kuitenkin varautunut tekemään paljon töitä, ja niin myös kävi. Liiderin työ on kuitenkin niin hauskaa, että se ei oikeastaan tunnu edes työnteolta. 
liiderikertoo2
4. Mikä on parasta liiderinä olemisessa? Onko siinä jotain huonoja puolia?
 Parasta on ehdottomasti kaikki uudet ystävät: kurssin oppilaat, muut liiderit ja paikallisen toimiston henkilökunta! Olen saanut tosi monta läheistä ystävää liiderityön kautta. Ja tietenkin uusien paikkojen näkeminen ja kokeminen on suuri plussa. 

Jos jotain ei-niin-hyvää pitää mainita niin yöunet jäävät tosi vähille. Liideri on periaatteessa töissä 24/7 ja jos jotain tapahtuu pitää aina olla valmis töihin. Mutta me kaikki liiderit olemme valmistautuneet siihen. Miinuksena on myös eroaminen ryhmästä kun kurssi on ohi. 

5. Minkä uskot olevan iso syy siihen, että EF:n kautta niin moni lähtee kielimatkalle?
EF on iso yritys jolla on kouluja ympäri maailman. Monet ihanat kohteet varmaan on suuri syy miksi EF on niin suosittu, mutta haluaisin myös luulla että kaikki tarjoamamme aktiviteetit sekä akateemiset puitteet (siis koulu) houkuttelevat oppilaita. EF'llä on hyvä maine maailmalla, ja haluamme sen jatkuvan niin
winkhymiö😃 😃 voisiko kesä 2016 alkaa jo nyt??
6. Mikä on sinulle henkilökohtaisesti paras muisto kielimatkoista?
 Yksi parhaista EF-muistoista on ehdottomasti viikonloppuretki Las Vegasiin. Valot, aurinko, casinot ja koko kaupungin meininki on jotain ihan kreisiä ja ihanaa! Myös kaikki saamani kaverit ovat EF parhautta!

7. Mitä vinkkejä antaisit kielimatkalle lähtevälle nuorelle?
Älä ole ujo, ota rohkeasti kontaktia muiden kurssilaisten kanssa. Ja ei vain suomalaisten kanssa, vaan muiden kurssilaisten kanssa! Tärkeintä ei ole puhua täydellistä englantia, vaan se että uskaltaa puhua ja sitä myötä kehittyy!
Ota kaikki mahdollisuudet elää paikallista elämää, jos esim.asut isäntäperheessä niin maista paikallista ruokaa ja elä kuten he. Nauti joka päivästä, kurssi loppuu nopeammin kun aavistat! Puhu englantia niin paljon kun mahdollista: koulussa, kavereiden kanssa, kaupoissa, jne. Osaat enemmän kuin uskot!

liiderikertoo
8. Miksi kielimatkalle kannattaisi lähteä?
Saat ihania uusia kavereita ja muistoja loppuelämäksi! Moni vanha kurssilainen sanoo että EF kesä muutti heidän asenteensa englanninkielestä kokonaan, ja nyt he oikeasti tietävät että sitä tarvitaan maailmalla.
Kielimatka on myös hyvä tapa itsenäistyä.

9. Mitä ei missään nimessä kannata pakata reissuun mukaan?
 Oho, vaikea kysymys! No itse en ainakaan ottaisi mukaan liikaa vaatteita, koska monesti EF kursseilla tulee shoppailtua jonkin verran, varsinkin Jenkeissä. 

10. Miten normaali matka esimerkiksi perheen kanssa ja kielimatka eroavat toisistaan? Kumpi on sinun mielestä parempi?
Kielimatkalla joudut itse ottamaan enemmän vastuuta, Esim omasta matkalaukustasi. Opit huolehtimaan siitä että olet ajoissa kouluun sekä aktiviteetteihin. Itsenäistyt ihan eri tavalla kun jos olisit lomamatkalla perheen kanssa.
Saat varmasti myös enemmän kavereita EF-kurssilla!

11. Mikä on unelmiesi kielimatkakohde?
Tokyo olisi mahtava kielimatkakohde. Ehkä vielä pääsen sinne joku päivä!

12. Minne olet menossa tänä kesänä ja minkälaiset fiilikset sinulla on?
Tänä kesänä palaan Long Beachille ja odotan sitä kovasti! Moni vanha liiderikolleegani tulevat olemaan myös siellä joten odotan myös paljon heidän näkemistä uudellen. Kuten myös uuden ryhmän tapaamista, se on aina yhtä jännittävää ja kivaa! Voisko kesä 2016 alkaa jo nyt ??
liiderikertoo 3
Kiitos Carolina ja huippu kesää sinulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti