sunnuntai 13. marraskuuta 2016

KIELIMATKAN VAIKEAT HETKET

Välillä sitä eksyy selailemaan omaa Instagramia ja katteleemaan kaikkia ihania kuvia viimesiltä reissuilta. Kielimatka on noin 2-4 viikon kestävä hetkinen aika ulkomailla pois kotoa, usein uusien ihmisten kanssa. Kohtaat uudenlaisen ruokavalion, päivärytmin, säännöt ja sängyn. Kaikki vaikuttaa NIIN erilaiselta kuin kotona. Onko se aina hyvä asia? Ehkä, ehkä ei.

 Ensimmäinen kielimatka Kaliforniaan oli todella ihana. Sain helposti uusia kavereita joiden kanssa oltiin läheisiä ja vietettiin kokoajan aikaa yhdessä. Kaliforniassa en kauheasti niitä vaikeita hetkiä kokenut ja koko matka tuntui todella ihanalta. Tietenkin nyt on unohtanut jo niitä huonoja asioita. Ne kello kuuden herätykset, välillä ruoan joka ei nyt ihan parhaimmasta päästä ollut, kylmän sään vaikka Kaliforniassa piti olla lämmin ja niin edespäin. Jälkeenpäin kuitenkin muistaa vaan kaiken hyvänä.
FL21 Sanotaanko, että Floridassa oli vaikeampaa kuin Kaliforniassa. En tiedä ihan tarkalleen mistä kaikki johtui. Matkat olivat todella erilaisia ja toisaalta en osaisi sanoa kumpi nyt olisi se parempi. Kaliforniassa kaikki oli vain helpompaa. Läheisten ystävien saanti oli ehkä hankalinta. Moni tuli Floridaan jonkin ystävän kanssa reissuun ja tunsi ennestään jo jonkun. En ehkä löytänyt matkalta niitä sielunsiskoja niinkuin Kaliforniasta, mutta sain kavereita. Harvoin kuitenkaan puhuimme mitään todella "syvällistä" tai kerroin itse huoliani. Kuitenkin löydän tästä hyvänkin puolen. Tutustuin yhteensä enemmän ystäviin kun en ollut niin sitoutunut muutamaan ihmiseen.

Jokaiselle ihmisille kaikki hetket ovat erilaisia. Ikinä en kadu, että lähdin kielimatkalle Floridaan. Se jokapäiväinen lämpö, meidän ihana resort, liiderit, aktiviteetit, ranta ja kaikki se mitä koettiin. EF ei valitettavasti enää tarjoa Cocoa Beachia, mutta suosittelen kaikille EF:n vaihtoehtoa Floridan isäntäperheisiin.
FL20 Tällä postauksella haluan muistuttaa, että vaikka esitteissä, instagramissa, facebookissa tai ambassadorien suusta tulee usein vain positiivista ylistystä niin totuus on se, että yleensä nuo vaikeat hetket yleensä unohtuvat. Usein niistä voi myös oppia uutta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti