perjantai 16. lokakuuta 2015

EF LIIDERIT

Keitä liiderit siis ovat? Jokaisesta maasta tulee ryhmän kanssa vähintään yksi kokenut liideri, jonka tehtävänä on pitää huolta turvallisuudesta, terveydestä ja siitä, etää kaikki sujuu hyvin. Itse kurssikohteessa on myös paikallisia liidereita. Niin Suomalaiset kuin paikalliset ovat tarkkaan valittuja ja koulutettuja. Yleensä EF:n liiderit on esimerkiksi opettajia ja heillä on kokemusta nuorten ja lasten kanssa työskentelystä. Näin kertoo EF:n nettisivut. Alempana kerron omia kokemuksia liidereistä :-)
0633
Minkälainen oli minun suomalainen liideri? Mun liideri oli nimeltään Carolina. Hän lähetti meille liiderinkirjeen. Myös kaikki muut liiderit lähettävät aina kirjeen joka tulee MyEF:ään näkyville. Carolina kertoi meille kaikki tärkeät jutut ja muistutteli kaikesta ennen matkaa. Tapaamispaikka ja aika oli etukäteen sovittu ja jo aamutuimaan liiderin tunnisti Helsinki - Vantaalla kirkkaan pinkistä paidastaan. Kohteessa Carolina majottui myös isäntäperheessä ja oli joka päivä myös koululla. Meillä oli hänen puhelinnumero ja voitiin aina kysyä apua jos sitä tarvittiin. Yhdellä kavereistani meni puhelin rikki ja siinäkin Carolina mukavasti auttoi :-) Suomalainen liideri on siis koko matkan ajan sun tuki ja turva! 
DSC_0170
Minkälainen on paikallinen liideri? Jos voisin sanoa vaan yhden sanan se olisi täydellinen. Meidän paikalliset liiderit olivat niin ihania. Voin sanoa kyllä, että he keksivät joka tilanteeseen apua. Belinda  (mun "ensimmäinen" host äiti) oli meidän aktiviteettiliideri, mutta voin sanoa että oli kyllä Venturan paras EF henkilö! Kun ravintolassa oli syömässä ja maha ei ihan täyttyny jollain ihmeellä Belinda saa vielä lisää ruokaa pöytään ilmaiseksi. Paikalliset liiderit olivat mukana aktiviteeteissa ja osasivat kertoa kaikesta paikallisen silmin. He olivat järjestäneet perheet ja pitivät koko EF toimintaa yllä Ventura/Oxnard alueella.
0316

Kokonaisuudessa EF:n liideri toiminta on ihan huippua :). Missään tilanteessa ei tullut turvatonta oloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti