lauantai 7. marraskuuta 2015

MIKÄ MAKSAA KIELIMATKASSA?

Ajattelin tehdä tälläisen postauksen, jossa kerron kielimatkan todellisen hinnan. (= lisämaksut, rahankäyttö, mitä hintaan sisältyy jne) Uskon, että tämä on teille matkaa suunnitteleville aika huippu postaus, joten jatkakaahan lukemista! Postauksessa käytän esimerkkinä minun matkaani Kaliforniaan.
0336 Kun varasin matkan oli sen hinta 3600€ (neljä viikkoa, isäntäperhe). Hyödynsin samalla tarjouksen, jossa sain -300€ alennusta. EF:n alennukset kannattaa aina hyödyntää, koska no toikin summa on aika suuri ja sillä rahalla saa esimerkiksi kivasti lisäaktiviteetteja tai vaikka ostoksia. Nykyään tämän samaisen reissun hinta on kuitenkin 4395€. Hinnat siis nousevat joka vuosi kysynnän takia.

Hintaan sisältyy kuitenkin aika paljon, mutta myös muutama asia kannattaa huomioida. EF:n kautta kannattaa ottaa Erika matkavakuutus. Erikalla on hintaa n. 135€ Tämä on tehty juuri kielimatkoja varten, joten mun mielestä se on kaikista parhain ja kattaa kaiken todella hyvin! Jos itsellä on valmiina jo matkavakuutus, kannattaa tarkistaa mitä se korvaa. EF:llä on myös myynnissä peruutusturva, jolla hinta on 70€. Itselläni ei kuitenkaan sellaista ollut. Otin myös SIM-kortin, mutta se ei toiminut koko matkalla. Hintaa SIM-kortilla on 35€, jos sen ottaa kannattaa ottaa mukaan myös "huonompi puhelin" johon sen laittaa. Loppulaskun yhteydessä saattaa tulla myös valuuttamuutos lisämaksu ja meillä tää oli aika suuri nimittäin 700€. Tästä mainitaan matkaa varatessa ja se koskee kursseja joilla on eri valuutta. Koska sen arvo vaihtelee, se vaikuttaa myös matkan hintaan. Mä myös lensin täältä Helsinkiin ja olin yötä lentokenttä hotellissa. Liittymälento oli 80€ yhteensä, en ottanut sitä EF:n kautta ja hotelli oli 100€. 

0442 Isäntäperhe kurssiin sisältyy kaikki ruoat, mutta kannattaa kuitenkin varata rahaa esimerkiksi omiin ruokaostoksiin ja kun ollaan aktiviteeteissa niin voi mennä syömään ja silloin se on omakustantainen. Itselläni meni noin 100€ ruokiin ja herkkuihin, ei kova summa sinänsä. Mun isäntäperhe kyllä aina kustansi kaikki ruoat ja herkut jos oltiin yhdessä matkassa. Matkalle myydään myös lisäaktiviteetteja, ne voi ostaa jo Suomessa myEF:n kautta tai sitten vasta kohteessa. Meillä Kaliforniassa oli todella paljon lisäaktiviteetteja. San Francisco weekend 490€ (sis. 2 hotelliyötä, puolihoito, bussikuljetus, nähtävyydet) , Disneyland 160€, Universal Studios Overnight 290€ (sis. Universal studios sisäänpääsy, disco ja buffet, yhden yön hotelissa, aamupala ja seuraava päivä Venice Beachilla ja Santa Monicalla) ja Six Flags 90€. Jos kaikki otti meni yhteensä 1030€ aktiviteetteihin. Lisäksi kohteessa oli surffausta 40€/päivä ja 80€/2 päivää. Suosittelen kaikkia aktiviteetteja, siten saa parhaiten matkasta kaiken irti!
0406 Tietysti tähän kaikkeen tulee vielä kaiken lisäksi päälle oma shoppailu. Sitä en voi määrittää kenellekkään, mutta varatkaa mielummin rahaa liikaa kuin liian vähän! :-)

Kielimatka: 3300€ 
Aktiviteetit: 1030€ + surffaus(40/80€)
Ruoka: n. 100€ (isäntäperhekurssi)
Matkavakuutus: 135€
Peruutusturva: 70€
SIM-kortti: 35€
Valuuttamuutos: 700€ (riippuu valuutasta, vuodesta..)
Liittymälento: 80€
Hotelli: 100€
Shoppailu: x€ 

Mutta nyt tähän lopppuun haluan kuitenkin antaa teille ihanan vinkin! Heti matkan varattua voitte liittyä EF Ambassador toimintaa, jossa voitte kerätä pisteitä esimerkiksi alennuksiin jopa -500€!  Todellakin kannattaa liittyä tähän, koska pieni ekstra-alennus ei ikinä haittaa vanhempia tai itseäsi! ;-) Jos jostain on kysyttävää, niin aina voi jättää kommenttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti