sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

EF KIELIMATKA COUNTDOWN: majoituksena asuntola

Tässä postauksessa ajattelin avata hieman majoituksia. Teen tästä kaksi osaa ja ensimmäinen osa on asuntola ja resort majoitus ja toinen osa on isäntäperhe.  Tämä postaus sopii hyvin myös uusille EF:n oppilaille, jotka suunnittelevat matkaa, mutta myös heille joiden matka on tulossa niin tästä postauksesta voi löytyä jotain uutta tietoa majoituksesta ja mitä pitäisi huomioida kun esimerkiksi pakkaa matkaa varten. Kun tässä postauksessa puhun asuntolasta tarkoitan samalla myös resort majoituksia.

Ensinäkin jokainen asuntola majoitus on aina erilainen. EF ei omista kielimatkan asuntoloita, joten ne voivat olla joka vuosi erilaisia. Tietenkin jos hyviä kokemuksia niin yritetään pitää aina samoina. Englannissa asuntolat voi olla sisäoppilaitoksia ja Maltalla esimerkiksi hotelleja ja hostelleja. Long Beachin asuntola on taas yliopistoasuntola ja Cocoa Beachin oma on resort hotelli. Majoitukset ovat siis ihan laidasta laitaan. Täytyy muistaa että, resort majoitus on aina kalliimpi kuin asuntola.
britti asuntola asuntola 4 Huoneet asuntoloissa ovat aina erilaisia, joissakin kohteissa on mahdollista olla yksin ja joissakin kohteissa nelistään. Kaikki nämä asiat saa tietää kohteessa. Yleensä asuntolassa on tietenkin jokaiselle sänky, säilytysmahdollisuus, usein myös kirjoituspöytä. Asuntolassa voi olla oma kylpyhuone tai yhteiset kylpyhuoneet. Jos haluaa olla kaverin kanssa samassa huoneessa, voi siitä etukäteen ilmoittaa EF:lle, tytöt ja pojat ovat aina eri huoneissa.  Asuntolassa on pyykinpesu mahdollisuus ja jos sitä ei ole itse asuntolassa on se aivan vieressä. Liinavaatteet saa aina asuntoloista. Brightonin, Torquayn, Lontoon, Maltan ja USA:n asuntoloissa tarjotaan pyyhkeet, niitä ei kuitenkaan saa viedä rannalle. Rantapyyhe pitää itse ottaa mukaan. Huoneet myös siivotaan tietyn väliajoin. Iso-Britannia ja Malta huoneet siivotaan vähintään kaksi kertaa viikossa. Cocoa Beachilla siivotaan joka kolmas päivä ja muissa USA:n asuntoloissa kerran viikossa.
(ylempi kuva Long Beachin asuntola ja alempi St. Paul's Bayn resortista)

asuntola malta 2
Kiitos kuvasta Tuomas!
majoitus 2
Yleensä asuntoloissa on täysihoito, on kuitenkin muutamia poikkeuksia. Malta (aamiainen, illallinen), Long Beach (aamiainen, lounas) ja Cocoa Beach (aamiainen, lounas) Nämä ovat ainakin ennen ilmoitettu. Ruokien laatu ja määrä riippuu todella paljon kohteesta. Usa:ssa on ainakin todella paljon kehuttuja ruokia Long Beach tunnetuimpana. Briteissä tyyppillistä aamupalaa on murot, leivät ja erilaiset suklaa ja hillo levitetteet, croisantit ja tietenkin erilaiset juotavat mehut, teet..
(kaksi ensimmäistä kuvaa Long Beachilta ja alin kuva Cocoa Beach) 
ruoka asuntola 4 aamupala lounas Joissakin kohteissa täytyy ostaa myös matkakortti, jolla pääsee sitten liikkumaan paikasta toiseen esimerkiksi kouluun ja aktiviteetteihin tai diskoihin. Matkakortin hankkiminen on siis pakollista.

Iso-Britanniassa hinta on £15-60/viikko.
Maltalla hinta on 12€/viikko
florida ruoka asuntola 3 Asuntolaan tultaessa oppilaiden täytyy maksaa pantti kohdemaan valuutalla, käteisenä.  Avain saadaan aina huoneen käyttöön, joten kaikkien täytyy pitää siitä huolta. Pantti maksetaan sen takia, että jos jotain vahinkoja tapahtuu huoneessa käytetään pantti sen korvaukseen. Jos huone samassa kunnossa saa pantin aina takaisin viimeisenä päivänä. Iso-Britanniassa noin 30£, Maltalla noin 60€ ja USA:ssa n. $100. Lisäksi asuntolan sääntöjä täytyy noudattaa, mikäli ei niin seuraa omakustantainen kotimatka.

Useimmissa asuntoloissa on aina ilmainen Wi-Fi, sitä ei kuitenkaan aina voida mahdollistaa ja välillä se voi olla myös todella hidas. Läheisissä kahviloissa on kuitenkin yleensä aina toimiva internet (Starbucks!!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti