sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

EF KIELIMATKA COUNTDOWN: pakkaaminen

Heippa! Nyt lähtee uusi postaussarja, jonka nimi on KIELIMATKA COUNTDOWN! Tämä postaussarja tulee sisältämään kaikkea hyödyllistä kesällä lähteville oppilaille ja miksei myöhemminkin jos nämä postaukset löytää. Maltalle lähtevät ihanuudet starttaa jo 8.6, joten he saavat myös hyvät vinkit näistä postauksista. Kielimatka countdown sarjaan kuuluu monta postausta ja tämä jatkuu ihan kesäkuun loppuun. Jos teillä on ideoita mistä haluaisitte kuulla vähän enemmän tietoa ja kokemuksia niin kommenttiboksiin viestiä! 
de
Mun mielestä yksi tärkeimmistä jutuista on tietenkin se minne pakkaa kaikki tavarat. Kun MyEF:ään tulee lentoliput ja saa tiedon lentoyhtiöstä kannattaa tsekata että minkä kokoiset laukut saa olla. Kun mentiin mulla oli käsimatkatavaroina lentolaukku ja iso meni tietysti sinne alas. Takastullessa tavaraa tietysti oli enemmän! Matkalaukku kannattaa mun mielestä olla nelipyöräinen jolloin sitä ei oo niin hankala pitää mukana. Lisäksi itse laukun kannattaisi painaa mahdollisimman vähän. Kova matkalaukku on aina parempi kun pehmeä, mutta painaa tietysti enemmän. Laukkuun ei kannattaisi laittaa vöitä koska niiden vöiden takia matkalaukku saattaa tarttua hihnoilla jonnekkin ja kadota. Matkalaukkuun kannattaa laittaa jonkinlainen muu merkki, mistä oman laukun tunnistaa. 
0222b
Sitten vaatteet! Tää oli mulle kaikista hankalin.. Haluaisi raahata kaiken mukaan, mutta sitten tietää että ei voi ostaa kauheasti mitään. Kohteesta riippuen kannattaa tietenkin miettiä millasia vaatteita tarvii. Yleisohjeena kuitenkin vaatteita joita on helppo yhdistellä ja iltaisin siihen voi pukea vaikka neuletakin päälle. Noin 4-5 paitaa riittää hyvin ja vaikka yksi neule- tai farkkutakki mukaan. Shortseja ja hameita myös noin 3-4 ja yhet pidemmät housut. Varsinkin Kaliforniassa illat oli välillä todella kylmiä ja tarvitsi pitkät housut ja hupparin. Koruja on ihan turha ottaa mukaan ja jos ottaa niin ei ainakaan mitään tunnearvoisia. Jonkinlainen päähine olis todella hyvä olla ja tietysti bikinit! Mahdollisesti voi pakata mukaan myös mekkoja tai playsuiteja jos niitä käyttää, silloin kannattaa miettiä jos voi karsia paitoja ja housuja vähemmäksi. Itselläni oli mukana myös nike pro:n shortsit urheilullisempia aktiviteetteja varten. Alusvaatteita voi ottaa oman maun mukaan, ne eivät kuitenkaa kauheasti tilaa vie. Monet ostaa paljon vaatteita kohteessa, jolloin niitäkin voi käyttää, lisäksi pesumahdollisuudet on aina tarjolla. Pyyhe olisi hyvä myös ottaa mukaan :) 
0229b
Ja seuraavana kengät,  jotka ei todellakaan ole turhat! Kielimatkalla kävellään usein todella paljon joten hyvät kengät on todella tärkeä pakata mukaan. Ei siis kannata pakata tuliteriä lenkkareita mukaan, koska niistä todennäköisesti tulee vaan ikävät rakot. Mulla oli mukana Converset, lenkkarit ja flipflopit. Flipflopit on kyllä niin pelastaja kun ulkona on kuuma ja jalat hikoilee. Tärkeinpänä muistisääntönä kuitenkin mukavuus! 
0225b
Adapterit! Välttämättä kaikissa maissa ei ole samanlaista pistorasiaa kun meillä Suomessa. Ainakin Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin, Maltalle ja Australiaan näyttäisi tarvitsevan adapteria. Kaikista fiksuinta on ottaa yksi tai kaksi adapteria ja jatkojohto, johon saa sitten kätevästi kaikki latautumaan.  (puhelin, kamera, tietokone..) Ei ole kiva ladata yhtä juttua kerrallaan kun illalla joka laitteesta on loppunut akku!
0227b
Kosmetiikka! Tytöillä varmasti enemmän tarvetta kuin pojilla. Tärkeää on pakata aurinkorasva ja itse tykkään aina myös ottaa mukaan after sun voiteen. Ottakaa oikeasti hyvä aurinkorasva koska monissa kohteissa palaa helpolla (Kalifornia, Florida, Malta, Australia!!!)  Mukaan myös esimerkiksi:  shampoo, hoitoaine, kasvojenpuhdistus aineet, meikit, vartalorasva ja kaikki muu mitä itse tarvitsee. Kannattaa muistaa, että jos on siinä ja siinä mahtuuko kaikki kun tulee takaisin Suomeen kannattaa jättää puolityhjät pullot kohteeseen.


VINKIT PAKKAUKSEEN: 
• Testipakkaa ajoissa.
• Osta tai lainaa laukkupuntaria. 
• Osta tarvittavat asiat ajoissa! 
• Ota selvää kohteen lämpötiloista. 
• Kohteeseen voi jättää paljon tilaa vievät tavarat: pyyhe, kosmetiikkapullot.. 
• Mieti myös tarvitsetko jotain matkaviihdykettä mukaan ja muut tavarat kameroista aurinkolaseihin. 
• Rullaaminen vie vähemmän tilaa kuin viikkaus. 
• Mieti tarkkaan mikä on turhaa ja mikä järkevää ottaa mukaan. 
• Muista ottaa sääntöpaperi, vakuutuspaperi ja passi mukaan :) 

* Muista, että kaikki tavarat riippuvat paljon itsestäsi ja kohteesta. 

4 kommenttia:

 1. Alkaa jo vähitellen tuntumaan todelta, että se ensi kesä sieltä vielä tulee. Olen lähdössä Maltalle ja näistä vinkeistä on varmasti lähempänä matkaa hyötyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian todellakin on kesä! Aina tämä kevät menee nopeasti ja ajankulkua ei edes tajuakkaan. Hyviä postauksia sua ja muita matkalaisia varten on tulossa! :)

   Poista
 2. ois kiva kuulla siitä että miten toimitte sillon lähtö-ja tulopäivinä lentokentällä että oliko se yhtä hässäkkää!

  VastaaPoista