lauantai 14. toukokuuta 2016

EF KIELIMATKA COUNTDOWN: ruokailu kielimatkoilla

Ja kielimatka countdown postaussarja jatkuu, oon ihan innoissani ittekkin! :D Mun mielestä on niin jännää lähteä, mahassa on taas semmonen odottamaton fiilis! Tässä postauksessa kuitenkin aiheena on ruokailu kielimatkoilla.
ruoka kielimatkalla Meillä isäntäperheessä oli täysihoito, johon siis kuului ihan kaikki ruoat. Joissakin kohteissa esimerkiksi asuntola majoituksessa saattaa olla ainoastaan puolihoito, jolloin tarjotaan esimerkiksi aamupala ja lounas. Tällöin päivällinen, iltapala ja mahdolliset välipalat ovat omakustanteisia. Mulla tulee olemaan Cocoa Beachilla juurikin näin, elikkä aamupala ja lounas sisältyy hintaan ja päivällinen tulee kustantaa itse. Järjestetään esim. kauppareissuja ja ravintolaan voi mennä myös.

Kaliforniassa meidän hostvanhemmat oli aamulla lähteny jo töihin, joten saatiin tehdä aamupalaks mitä itte aina tykättiin "mitä kaapista löytyy" tyylillä. Aluksi tuntu tosi oudolta mennä uusien ihmisten kaapeille, mutta siihen tottuu ja perhe ei yhtään rajottanu mitä syötiin ja usein kysykin että mistä tykätään :-). Aamupalaksi syötiin usein leipää, jugurttia, muroja tai joskus tehtiin jopa vohveleita. Lisäks saatettiin syödä hedelmiä ja marjoja jos niitä oli tarjolla. Yleensä viikonloppusin kuitenkin meidän hostäiti teki meille aamupalan. Monissa maissa lounas ei oo lämmin ateria vaan se on pakattu lounas. Me saatiin nekin valmistaa itse, joten syötiin vaan sellasia eväitä mistä tykättiin :D.. Usein lounaaksi saa leipää, sipsiä, marjoja, hedelmiä ja muuta pikku "snacksia". Aluksi tuntu, että eväät ei täytä millään kun Suomessa oli tottunu täyttävään lämpimään ateriaan, mutta aika nopeasti sitä oppi syömään pelkkiä eväitä.

Jenkeissä sitten tää päivällinen onkin sitten tuhtimpi. Meidän vanhemmat ei kauheasti mitään kokkaillu. Mutta kun kokkailivat oli esim. itse tehtyjä hamppareita, lasagnea ja valkosipulileipää... Mutta usein käytiin myös muualla syömässä pizzaa, hamppareita, ravintolaruokaa. Perhe makso aina ravintolassa myös meidän ruoat. Jenkeissä syödään paljon valmisruokaa.. Tämä on tosi perhekohtaista, mutta meidän vanhemmat oli aika kiireisiä. Iltapalaa ei melkeen ikinä Viivin kanssa syöty kun ruoka oli niin myöhään ja se oli täyttävä. Mutta aina hostit kysy, että onko nälkä ja tiedettiin että aina saa hakea ruokaa.

Aktiviteeteissa piti yleensä ruoka maksaa aina itse. San Franciscon viikonloppu reissuun sisälty muutama ruoka, mutta muuten on aika omakustanteista. Kuten huomaatte Jenkeissä syödään paljon hiilihydraatteja ja mun maha ei oikeen siitä kauheesti tykännyt kun tuli niin paljo vehnää. Kannattaa kuitenkin syödä aina sitä mitä tarjotaan, on tosi epäkohteliasta olla syömättä. Jos ei oikeasti tykkää voi kertoa siitä mutta pyrkiä aina maistamaan :)

Jos teillä on jotain kysymyksiä ruokailusta tai ruoasta niin yritän vastailla parhaan mukaan! 

2 kommenttia: