keskiviikko 17. elokuuta 2016

TUTUSTU KOHTEESEEN: Iso-Britannia, Lontoo

Tänä kautena olen aloittamassa monta eri postaussarjaa ja tässä teille niistä yksi: "tutustu kohteeseen". Tässä postaussarjassa olen haastatellut kielimatkalaisia jotka ovat käyneet EF:n eri kieimatkakohteissa. He kertovat heidän kokemuksiaan ja kaikki postauksessa olevat kuvat ovat heiltä. Mielestäni tämä on huikea tapa kertoa kohteista vaikka itse olen kuullut monista kohteista todella paljon. Näin saatte kuulla suoraan itse kohteessa olleelta. Tässä postauksessa omia kokemuksiaan on kertonut Jennifer!

1. Mikä oli kohteesi ja kerro hieman tarkemmin siitä? 
- Kohteenani oli Lontoo. Siellä oli semmoinen semi lämmin ja satoi aika usein. Ihmiset Lontoossa olivat todella mukavia ja kohteliaita. Päänähtävyyksiä Lontoossa oli esimerkiksi London Eye ja Big Ben. Lontoo on aivan ihana kaupunki ja siellä on helppo liikkua vaikka kyse on isosta kaupungista. Siellä on ihanat shoppailumahdollisuuet ja ah rakastuin siihen kaupunkiin!

2. Kuinka kauan olit kielimatkalla, oliko se mielestäsi sopiva aika?
- Olin kielimatkalla kolme viikkoa. Mielestäni se oli sopiva aika, mutta olisin kyllä voinut olla kauemminkin!

3. Millainen kielimatka porukka teillä oli? 
- Meidän paikallinen liideri oli aivan ihana!! Suomalainenkin liideri tuli loppua kohden mukavemmaksi. Vaikka kaikki ihmiset eivät olleet ihan suosikkeja, eivät nekään pahoja olleet. Ihmiset kielimatkalla oli aivan IHANIA!!!! Italialaisista ja suomalaisista tuli todella läheisiä ja meidän Suomi porukka oli enemmän mitä olisin toivonutkaan!
LD2 4. Minkälaista kielimatkasi koulu oli? 
- Oppitunteja oli mielestäni ehkä hieman liikaa.. (3h arkipäivisin) Opettajat olivat ihania ja hauskoja. Heidän takia koulussa oli kivaa. Kaikki koulun tilat olivat viihtyisiä ja siistejä.

5. Kerro jotain maksullisista aktiviteeteista
- Maksulliset aktiviteetit olivat hyviä, mutta en itse kerennyt kaikissa käydä. Kuulin ystäviltäni, että Thorpe Park oli pettymys. Siellä ei ollut ehtinyt kuin muutamaan laitteeseen. Maksullisina aktiviteetteina oli esimerkiksi: London Eye, London Dungeon, Believe it or not ja kaikkia loppuja en edes muista!

6. Kerro jotain päivärytmistä 
- Herättiin joka päivä noin kello 6:30 ja juna lähti kohti Liverpoolia 7:33. Jäimme Seven Sistersillä pois ja vaihdoimme junan metroon, jolla jäimme yleensä Eustonissa. Koulumme siis sijaitsi Eustonissa. Ensimmäisen tunnin jälkeen oli 45 minuutin ruokatauko, jolloin kävimme yleensä ostamssa lähikaupasta Meal Dealin. Siihen sisältyi esim. patonki/wrap/leipä, limsa/vesi ja kakunpala/hedelmä.  Tauon jälkeen oli vielä toinen tunti koulua. Koulun jälkeen oli noin kolme tuntia vapaa-aikaa, jonka aikana oli mahdollista mennä takaisin isäntäperheen luo syömään päivällistä tai jäädä vain ulos. Teimme vähän kumpaakin, riippuen päivästä. Illalla oli aina vielä yhteisiä aktiviteetteja.
LD1 7. Kerro jotain majoituksestasi
- Meidän isäntäperhe oli hyvä. Ainut huono puoli oli että se asui melko kaukana. Matkaan meni aina noin 40 minuuttia / suunta. Itse olin yhden suomalaisen kanssa samassa perheessä. Lisäksi meidän kanssa majoittui kaksi italialaista tyttöä ja kaksi ranskalaista poikaa. Yhteensä meitä  oppilaita oli siis perheessä kuusi. Asuinalue oli aika ulkomaalaispainotteinen ja meidän isäntäperhe oli myös jostain Intian suunnalta. Syötiin isäntäperheessä aina aamupala ja sitten perhe antoi meille lounaan mukaan joka oli esimerkiksi sämpylä, sipsipussi, keksiä ja vettä. Itse en tykännyt niin paljoa eväistä, joten ostin yleensä mealdealin lounaaksi.

8. Kerro jotain muuta erikoista/hauskaa/ikimuistoista matkastasi!
- Mielestäni EF Discot olivat parhaita!

9. Minkälaisille ihmisille suosittelisit juuri sinun matkaasi?
- Ehkä semmosille, jotka haluaisi enemmän lomailla niin ei kannata. Matka oli kokonaisuudessaan aika rankka eikä oikeastaan semmoinen rento loma. Lontoo oli kokonaisuudessa kuitenkin ihana kaupunki ja rakastuin siihen! 
LD3
Jenniferiä voitte seurata Instagramissa nimellä @jennifermarchis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti