tiistai 1. joulukuuta 2015

AMERIKKALAINEN UNELMA?

Ai mikä unelma? No miksi me kaikki 17 nuorta alaikäistä lähdettiin kohti toista puolta maapalloa aivan vieraaseen perheeseen ja kaupunkiin josta hädin tuskin tiesi mitään. Uskon, että meillä lähes kaikilla oli unelma. Unelma asua amerikkalaisessa perheessä, tutustua kulttuuriin ja nähdä itse Amerikka. Kuukauden aikana näin monen asian aivan uusilla silmillä ja ajattelin aivan eri tavalla.


0672 Kieltämättä ajatukset toisella puolella maapalloa olivat hieman erilaisia kun meillä täällä pienessä Suomessa. Ja kyllähän sitä amerikkalaista unelmaa myös näkyi. Ihmisten kodit olivat tärkeässä asemassa ja monilla olikin hieno talo, kaksikerrosta ja pihassa ainakin kaksi autoa. Minun perheellä oli kolme autoa ja samoin naapureilla. Yhteisöllisyys on tärkeää ja aikaa vietetään oman suvun ja ystävien kanssa - PALJON! Olihan minunkin vanhemmat alkuperäisin Filippiineiltä ja naapurit Australiasta. Hekin jättivät kotimaansa amerikkalaisen unelman takia. Ehkä Amerikassa on kaikki paljon paremmin. Vai onko?

Kieltämättä Jenkit oli aivan ihana paikka ja ehdottomasti tulen vielä sinne palaamaan. Elämä siellä on kuitenkin todella erilaista. Samalla kiehtovaa, mutta samalla niin kurjaa. Ihmiset tekevät paljon töitä ja säästävät rahaa. Amerikassa esimerkiksi yliopisto maksut maksavat ihan huikeita summia kun taas ajokortin voi suorittaa koulun kurssilla 20 dollarilla. Sairaalapalvelut ja vakuutukset ovat myös iso lovi säästöihin. Tuloerot ovat suuria ja vierailu San Franciscossa avasi silmäni. Sitä köyhien ja kodittomien määrää ei kyllä voinut laskea edes sormilla ja varpailla. Siitä oppii paljon ja osaa arvostaa sitä mitä Suomessa on! 
0502
Amerikka on eräänlainen matka ihan toiseen kulttuuriin. Asiat tehdään ja näytetään eritavalla ja ihmisten kanssa käyttäydytään ihan eri tavalla. Se on upeaa, kuinka ihmiset on niin erilaisia. Mikään kulttuuri ei ole täydellinen, mutta kaikista kulttuurista pienen palasen oppimalla voi saada aivan uskomattoman suuria kokemuksia. Se, että me kaikki 17 nuorta varattiin kielimatka, päästiin Los Angelesin suuralueelle asumaan kuukaudeksi ja tehtiin tuntemattomista ihmisistä toinen koti on korvaamatonta. Se on jotain mitä ilman kielimatkaa en olisi voinut saada.  

4 kommenttia:

 1. Oi tosi ihana postaus ja ihania kuvia sun blogi täynnä! Tässähän tulee taas matkakuume 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenna! :) Itselläki on kyllä niin kova matkakuume kun selailee omia kuvia :-(

   Poista
 2. niin toista mieltä San Fransiscosta! Mun silmiin se oli paljon siistimpi kaupunki kuin vaikka Los Angeles. Mää en tainnut nähdä montakaan kodittoman tai köyhän näköistä kun taas esim Walk Of Famella niitä oli lähes joka nurkalla jonka kyllä tiedostin etukäteenkin. Tosin ollaan varmaan liikuttu eri alueillakin niin mielikuva voi olla erilainen!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi kyllä ihan riippua koska ja missä liikkuu! San Francisco sai mulle kyllä vähän ristiriitaiset fiilikset kun oli tosi nätti ja jopa mieleen tuli vähä Eurooppalainen kaupunki, mutta jätti mun mieleen hieman inhottavamman fiiliksen! Eniten näitä köyhiä näin siinä ostoskeskuksen luona lähellä China Townia ja Fisherman's Warfin läheisyydessä. Mutta ehdottomasti silti menisin takaisin :)

   Poista